overig

Z1f. Scheikunde om van te watertanden – koken in de klas!

Door: Wichard Oosterman, docent natuur- en scheikunde Penta Bahûrim

Werkvorm: practicum workshop

Doelgroep: docenten vmbo/havo/vwo onderbouw en TOA’s

Vakken: Sk

Wat gebeurt er eigenlijk in de pan als je karamelsaus maakt? Of waarom stijft gelatine op, maar agar-agar niet altijd? In deze smakelijke workshop combineren we scheikunde met koken en ontdekken we hoe je leerlingen kunt boeien met chemie via alledaagse én lekkere recepten.

We gaan praktisch aan de slag met eenvoudige gerechten en duiken samen in de scheikundige processen die daarachter schuilgaan. Denk aan faseovergangen, emulsiesveresteringen en nog veel meer. Deze workshop is speciaal gericht op NaSk2-lessen en de onderbouw van havo/vwo, en biedt volop inspiratie voor het integreren van keukenexperimenten in jouw scheikundeles.

Of je nu al ervaring hebt met koken in de klas of er juist nieuwsgierig naar bent: na deze workshop heb je volop ideeën, concrete lesmaterialen én natuurlijk een aantal heerlijke proefresultaten om mee naar huis te nemen.

Wil jij jouw scheikundeles omtoveren tot een smakelijk avontuur en leerlingen betoveren met proefjes die ze kunnen proeven? Meld je dan aan voor deze workshop en ontdek de mogelijkheden!