Z2c. Van melk tot koekje – ontdek de magie van foodtechnologie!
Door: Sandra van der Kaaij, docent Food Technology HAS Green Academy
Werkvorm: Actieve workshop
Doelgroep: Docenten vmbo/havo/vwo bovenbouw en onderbouw, TOA’s en docenten en coördinatoren PO W&T
Vakken: NA/SK/Tn/W&T
Stap in de wereld van de voedingsmiddelentechnologie tijdens deze interactieve workshopronde. We starten met een kijkje achter de schermen in het Food Technology Centre (FTC). Welke apparatuurgebruiken we daar en hoe werken deze precies? Je ontdekt het door zelf te onderzoeken én uit te proberen.
Daarna duiken we in het onderwerp melk. Wat zijn de sensorische verschillen tussen diverse merken? Waarom is de ene melk lang houdbaar en de andere niet? En welke processtappen maken dat mogelijk?
We sluiten af met een creatieve uitdaging: de ontwikkeling van een nieuw voedingsproduct. Stel je voor: je wil koekjes maken met een lagere calorische waarde. Je haalt de suiker eruit, maar… wat verandert er nog meer? Suiker beïnvloedt niet alleen de zoetheid, maar heeft ook impact op de textuur, kleur en zelfs de houdbaarheid. Wat betekent dit voor jou als productontwikkelaar?
Wil jij ontdekken hoe wetenschap en creativiteit samenkomen in voeding? Schrijf je dan nu in en ontwikkel je eigen food-innovatie!