overig

V2i. Wat is het menu van 2050?

Door: Martina Sura-de Jong, lector Van Hall Larenstein samen met Gertjan Klijnstra, voedseltechnoloog

Werkvorm: interactieve lezing

Doelgroep: Iedereen die interesse heeft!

Vakken: Bi/Sk/NLT/O&O/PO W&T

Voedsel van de toekomst: ontdek de slimme oplossingen voor een duurzame planeet!

In 2050 zullen bijna 10 miljard mensen de aarde bewonen, en allemaal hebben ze voedsel nodig. Maar hoe zorgen we ervoor dat we genoeg én gezond voedsel produceren zonder de planeet uit te putten? De sleutel ligt in slimme, duurzame en gezonde voedingspatronen die binnen de grenzen van de aarde passen.

In deze interactieve workshop duiken we in de uitdagingen en kansen van duurzame eiwitproductie en -consumptie. Wat is de rol van micro-organismen in ons toekomstige voedsel en wat weet jij van naakte haver? We bespreken hoe deze innovaties vertaald kunnen worden naar inspirerend onderwijs voor verschillende vakken, van biologie tot NLT en scheikunde.

Je krijgt praktische handvatten om je leerlingen te inspireren en te betrekken bij de voedsel van morgen. Of je nu op zoek bent naar manieren om duurzaamheid in je vak te integreren of gewoon nieuwsgierig bent naar de toekomst van ons voedsel, deze workshop biedt voor iedereen iets waardevols.

Wil jij en durf jij vooruit te kijken naar het menu van 2050? [Ev1] Meld je aan en ontdek de fascinerende wereld van duurzame voedselproductie!